Zapečené flíčky s povidly


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Flíčky 400 g
  • Máslo 4 lžíce
  • Rum 2 lžíce
  • Mletá skořice 0.5 lžička
  • Vlašské ořechy 100 g
  • Brusinky 50 g
  • Sůl dle potřeby
  • Švestková povidla slazená Hamé 250 g
  • Hřebíček mletý 1 špetka
  • Citronová kůra 0.5 lžička
  • Rozinky 30 g
  • Máslo na vymazání

Postup

  • 1

    Do hrnce vlijeme dostatečné množství vody. Mírně ji osolíme a přivedeme k varu. Vsypeme do ní těstoviny a uvaříme je na skus. Poté je scedíme a promastíme dvěma lžícemi másla.

  • 2

    Povidla podle potřeby naředíme rumem a horkou vodou. Ochutíme je skořicí, mletým hřebíčkem a citronovou kůrou. Vmícháme do nich nahrubo posekané ořechy, rozinky i brusinky.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme máslem a střídavě do ní navrstvíme těstoviny a povidlovou směs. Poslední vrstvu musí tvořit těstoviny. Na ně rozložíme hoblinky zbylého másla. Mísu vložíme do trouby a těstoviny zapékáme při 170 °C asi 30 minut. Před podáváním je můžeme ještě pocukrovat.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace