Zapečené krevety


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Olej rostlinný dle potřeby
  • Máslo 60 g
  • Kopr 2 lžíce
  • Krevety 400 g
  • Smetana zakysaná 100 g
  • Chřest mletý bílý 200 g
  • Sůl dle potřeby
  • Vejce 3 ks
  • Olivy černé 10 ks
  • Smetana 200 ml
  • Cherry rajčátka 250 g
  • Zelený sterilovaný pepř 1 lžíce

Postup

  • 1

    Krevety očistíme a dáme do mísy. Chřest oloupeme, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme asi 5 minut. Pak ho vyjmeme, ochladíme ve studené vodě, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    Do misky nalijeme obě smetany, přidáme vejce, najemno nasekaný kopr, sůl a zelený pepř.

  • 3

    Zapékací formu vymažeme olejem. Krevety omyjeme a dáme do mísy, přidáme chřest, olivy a rozpůlená rajčátka. Vše zlehka promícháme, dáme do zapékací formy a zalijeme smetanovou směsí. Povrch poklademe hoblinkami másla.

  • 4

    Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Ihned podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace