Zapečené makarony s lilkem a hovězím masem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Makarony 300 g
  • Olej rostlinný dle potřeby
  • Vejce 4 ks
  • Lilek 1 ks
  • Maso hovězí mleté 500 g
  • Rajčata konzervovaná krájená 150 g
  • Oregano 1 lžička
  • Mouka hladká 100 g
  • Sýr gouda 150 g
  • Sůl dle potřeby
  • Mléko 150 ml
  • Cibule 2 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Rajský protlak 3 lžíce
  • Nové koření špetka
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Rajče 2 ks

Postup

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme je a necháme okapat. Lilek nakrájíme na plátky, osolíme a necháme "vypotit". Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme na oleji. Přidáme mleté maso, rajský protlak a sterilovaná rajčata. Dochutíme novým kořením, oreganem, solí a pepřem a dusíme doměkka.

  • 2

    Lilky osušíme papírovou utěrkou, obalíme v hladké mouce a osmažíme v horkém oleji. Mléko smícháme s vejci, solí a pepřem. Zapékací misku vymažeme olejem a vložíme první vrstvu těstovin. Na těstoviny rozprostřeme polovinu dušeného hovězího masa.

  • 3

    Maso překryjeme na plátky nakrájenými rajčaty a lilkem. Celý postup zopakujeme. Zalijeme mlékem s vejci a posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme do vyhřáté trouby a při 180 °C zapékáme asi 35 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace