Zapečené palačinky s tvarohem a špenátem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

Náplň

  • Špenátové listy 250 g
  • Česnek 1 stroužek
  • Sůl dle potřeby
  • Tvaroh měkký 250 g
  • Sýr ementál 50 g

 

  • Cibule 1 ks
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Sýr riccota 250 g

Omáčka

  • Rajčata konzervovaná krájená 500 g
  • Tymián 1 lžička
  • Cibule 1 ks
  • Olej olivový 2 lžíce

 

  • Bazalka 5 lístků
  • Cukr krystal dle chuti
  • Česnek 2 stroužky

Příloha

  • Palačinka 8 ks

 

  • Sýr ementál 50 g

Postup

  • 1

    Špenát opláchneme, zbavíme tuhých řapíku a nasekáme. V kastrůlku na oleji necháme zazlátnout nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Vmícháme špenát. Osolíme ho, opepříme a jen krátce podusíme.

  • 2

    V míse smícháme tvaroh s ricottou, strouhaným sýrem a zchladlým špenátem. Směs osolíme a opepříme.

  • 3

    V kastůlku na oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Přilijeme rajčata a přidáme bylinky. Omáčku dochutíme solí, pepřem a cukrem a asi 15 minut povaříme.

  • 4

    Zapékací misku vytřeme olejem. Na dno nalijeme část omáčky a narovnáme palačinky naplněné špenátovou směsí. Vše zalijeme zbylou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. V troubě při 170 °C zapékáme asi 30 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace