Zapečené těstoviny se zeleninou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Těstoviny penne 400 g
  • Cuketa 1 ks
  • Rajče 250 g
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Bazalka 1 snítka
  • Smetana na vaření 200 ml
  • Sýr parmezán 80 g
  • Česnek 1 stroužek
  • Rukola na ozdobu
  • Sůl dle potřeby
  • Lilek 1 ks
  • Olej olivový dle potřeby
  • Tymián 1 snítka
  • Mouka hrubá 1 lžíce
  • Vejce 4 ks
  • Cibule 1 ks
  • Rajčata konzervovaná krájená 400 ml

Postup

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a necháme okapat. Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a nakrájenou zeleninu orestujeme. Dochutíme solí, pepřem a nasekaným čerstvým tymiánem a bazalkou.

  • 2

    Zeleninovou směs smícháme s uvařenými těstovinami. Zapékací formu vytřeme olejem a vysypeme moukou. V misce rozšleháme smetanu, vejce a polovinu nastrouhaného parmazánu. Těstovinovou směsí naplníme formu a povrch přelijeme rozšlehanými vejci. Vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme dozlatova.

  • 3

    Cibuli a česnek nakrájíme najemno a orestujeme na oleji. Přidáme sterilovaná rajčata, dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Rajčatovou omáčku krátce provaříme.

  • 4

    Zapečené těstoviny nakrájíme na porce, přelijeme rajčatovou omáčkou a ozdobíme čerstvou rukolou a nastrouhaným parmazánem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace