Zapečený lilkový toast


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Lilek 1 ks
  • Cherry rajčátka 100 g
  • Sýr hermelín 200 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Máslo dle chuti
  • Rajče 2 ks
  • Rukola na ozdobu
  • Sůl dle potřeby
  • Olej olivový dle potřeby
  • Toustový chleba 8 plátků

Postup

  • 1

    Omytý lilek a rajčata společně s hermelínem nakrájíme na plátky. Nakrájená rajčata i lilek osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Opečeme je na pánvi z obou stran. Lilek opékáme minimálně 8 minut z každé strany, rajčata stačí jen 5 minut.

  • 2

    Plátky toastového chleba potřeme máslem, poklademe plátky opečených lilků, proložíme je plátky rajčat a navrch dáme nakrájený hermelín.

  • 3

    Cherry rajčátka omyjeme, rozpůlíme a poklademe je na obložené toasty. Dáme je na plech a zapékáme ve vyhřáté troubě při 220 °C asi 5 minut. Hotové toasty ozdobíme rukolou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace