Zeleninová čočka s klobáskami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Čočka 400 g
  • Mrkev 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Anglická slanina 50 g
  • Zeleninový vývar 250 ml
  • Pepř mletý černý plátek
  • Sůl dle potřeby
  • Celer 100 g
  • Petržel 1 ks
  • Olej rostlinný 3 lžíce
  • Smetana na šlehání 50 ml
  • Bavorské klobásky 8 ks

Postup

  • 1

    Čočku uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak ji propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kousky.

  • 2

    V hluboké pánvi rozehřeje olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Pak přidáme nakrájenou zeleninu a slaninu a vše společně restujeme asi 5 minut.

  • 3

    Do pánve vmícháme čočku a zalijeme vývarem. Vaříme asi 10 minut. Poté přilijeme smetanu a krátce prohřejeme. Nakonec zeleninovou čočku dochutíme solí a pepřem. Podáváme ji s klobáskami opečenými nasucho v pánvi.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace