Zeleninové miniburgery


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 8 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Brokolice 0.5 ks
  • Cibule 1 ks
  • Rajče 2 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Kukuřičné lupínky 100 g
  • Majoránka 1 lžička
  • Bageta 2 ks
  • Listy salátu 4 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Cuketa 1 ks
  • Olej rostlinný dle potřeby
  • Vejce 2 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Plátkový sýr 100 g

Postup

  • 1

    Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a krátce ji povaříme v osolené vodě. Pak ji zchladíme, necháme okapat a nasekáme na jemno. Mrkev a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme na drobno, mrkev s cuketou nastrouháme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a cibuli, mrkev i cuketu orestujeme. Opečenou zeleninu vložíme do misky, necháme chvilku zchladnout a přimícháme brokolici, rozdrcené kukuřičné lupínky a vejce. Ochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem.

  • 3

    Směs necháme chvilku rozležet, pak z ní tvarujeme malé placičky, které opečeme na oleji dozlatova.

  • 4

    Z bagety vykrojíme malá kolečka a podélně je rozkrojíme. Dolní půlku obložíme sýrem, kouskem salátu a plátkem rajčete. Nahoru položíme opečenou zeleninovou placičku a přiklopíme druhou půlkou bagety.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace