Zeleninové palačinky s jogurtovým dipem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 6 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Mrkev 400 g
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Mouka celozrnná 200 g
  • Sýr balkánský 100 g
  • Pažitka 1 svazek
  • Cibulka jarní 1 svazek
  • Mléko 500 ml
  • Vejce 4 ks
  • Olej rostlinný na smažení
  • Jogurt bílý 300 g

Postup

  • 1

    Mrkev očistíme, nakrájíme na jemné nudličky a spaříme ji v osolené vroucí vodě. Scedíme ji, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Cibulky také očistíme a nasekáme.

  • 2

    Mléko osolíme, opepříme a rozšleháme v něm vejce. Vmícháme mouku. Těsto necháme chvíli odpočinout.

  • 3

    Pánev vytřeme olejem a rozehřeme ji. Pak na ni nalijeme trochu těsta. Když se zatáhne, posypeme ho trochou zeleniny. Po chvilce palačinku otočíme a dopečeme ji. Stejně pečeme i další palačinky.

  • 4

    Balkánský sýr rozdrobíme a promícháme s jogurtem a nadrobno nasekanou pažitkou. Dip dochutíme solí a pepřem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace