Zeleninové ragú s jáhlovými kroketami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Mrkev 300 g
  • Kedlubna 300 g
  • Cibule 2 ks
  • Mouka hladká 50 g
  • Pepř mletý bílý dle potřeby
  • Petrželka 1 hrst
  • Olej rostlinný dle potřeby
  • Kapusta růžičková 400 g
  • Sůl dle potřeby
  • Kravské máslo 70 g
  • Smetana na vaření 200 ml
  • Jáhly 200 g
  • Muškátový květ dle potřeby
  • Vejce 1 ks

Postup

  • 1

    Zeleninu očistíme. Mrkev s kedlubnou nakrájíme na kostičky. Vše vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme na skus. Zeleninu scedíme a necháme vychladnout. Vývar si ponecháme.

  • 2

    Jednu cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na 50 g másla. Vmícháme mouku. Jíšku zalijeme asi 500 ml vývaru ze zeleniny a asi 15 minut necháme provařit. Pak přilijeme smetanu a přidáme vařenou zeleninu. Omáčku dochutíme solí a bílým pepřem a prohřejeme.

  • 3

    Na jáhlové krokety: na 20 g másla zpěníme nadrobno nakrájenou druhou cibuli. Přisypeme propláchnuté jáhly a zalijeme je 500 ml vody nebo zeleninového vývaru. Na velmi mírném ohni je podusíme doměkka. Necháme je vychladnout. Pak do nich vmícháme vejce a petrželku a dochutíme je solí a muškátovým květem.

  • 4

    Z jáhlové hmoty vytvarujeme šištičky. Na oleji je ze všech stran opečeme dozlatova.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace