Znojemská hovězí s knedlíkem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 50 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Hovězí zadní 800 g
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Cibule 1 ks
  • Mouka hladká 40 g
  • Sůl dle potřeby
  • Olej rostlinný 3 lžíce
  • Máslo 40 g
  • Okurky 5-7 cm Znojmia 3 ks

Postup

  • 1

    Maso očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme ho přes vlákno na plátky, které lehce naklepeme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej, maso na něm z obou stran zprudka opečeme a vyjmeme je.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Ve výpeku z masa ji orestujeme do zlatohněda a zalijeme ji vodou. Do kastrolu vrátíme opečené maso, přiklopíme jej poklicí a za občasného promíchání dusíme asi 60 minut doměkka.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme a udržujeme teplé. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji chladnou vodou a dobře ji rozšleháme. Přidáme ji do hrnce, v němž se vařilo maso, a asi 15 minut povaříme.

  • 4

    Okurky nahrubo nastrouháme, přidáme do omáčky a ještě společně provaříme. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme ji s plátkem hovězího masa a houskovými knedlíky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace