Znojemská sekaná pečeně


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 6 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Žemle z předešlého dne 2 ks
  • Sádlo 1 lžíce
  • Česnek 2 stroužky
  • Sůl dle potřeby
  • Vejce 1 ks
  • Mléko 3 lžíce
  • Cibule 1 ks
  • Okurky 5-7 cm Znojmia 4 ks
  • Maso mleté míchané 600 g
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Anglická slanina 150 g
  • Sterilovaná kapie 1 ks

Postup

  • 1

    Žemle nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na rozehřátém sádle. Kapii nasekáme nadrobno, okurky nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  • 2

    Do mísy vložíme mleté maso. Osolíme ho, opepříme a propracujeme. Pak do něj zapravíme česnek, cibuli, vejce a žemle. Nakonec vmícháme kapii a okurky.

  • 3

    Formu na biskupský chlebíček vysteleme plátky slaniny a naplníme masovou směsí. Sekanou trochu upěchujeme a zakryjeme zbylou slaninou. Vložíme ji do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 60 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace